App design

U heeft een geweldig idee voor een applicatie! Alleen weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Hoe het eruit moet zien? Waar u rekening mee moet houden? Ik kan u helpen met het structuur van de app te ontwerpen. Ook hoe de app eruit komt te zien en welke animaties het mogelijk zal kunnen hebben. 

Helaas kan ik zelf niet een hele app ontwikkelen en alleen een ontwerp maken. Met het ontwerp kunt u wel naar een development bureau die het kan ontwikkelen. 

Voorbeeld app design

Als eerste bekijk ik de briefing / design opdracht voor de app. Hier doe ik onderzoek naar wat nodig is en wat het beste werkt in de app. Daarna maak ik schetsen en wireframes zoals het voorbeeld hierboven. 

Vervolgens maak ik een huisstijl gebaseerd op dat van het bedrijf. Als het bedrijf een ander huisstijl wilt of zelf geen huisstijl heeft ontwerp ik een huisstijl dat het beste er bij past. Ik verwerk de kleuren, lettertypes, afbeeldingen en andere elementen bij het uiteindelijke ontwerp.

Wanneer het ontwerp compleet is ontwerp ik de interacties. Hier kunnen ook nog aanpassingen bij komen. Aan het eind stuur ik alle gegevens op zodat het bij een developer ontwikkeld kan worden.

Proces

1. Vragenlijst

Voordat ik kan beginnen moet de vragenlijst ingevuld worden.

2. Offerte

U ontvangt een offerte gebaseerd op de antwoorden van de vragenlijst. Als ik een vraag heb zal ik met u in contact komen. 

3. Gesprek

Na akkoord van de offerte, maak ik een aantal schetsen en bespreek ik het idee voor de applicatie met u.

We zullen met elkaar een aantal keer in gesprek gaan over de vooruitgang van het ontwerp. 

4. Feedback & Testen

Via Adobe XD, Marvel of Invision kan ik het prototype laten testen. Hier kunt u feedback op geven wat er verbeterd aan moet worden. 

5. Afronden

Wanneer u tevreden bent met de app ontvangt u van mij een factuur. Wanneer de factuur is betaald zal ik de nodige bestanden naar u toe sturen.