Berlin Friends

De opdracht

Voor de minor: Creatie en Beeldtaal gingen we op reis naar Berlijn. We kregen de opdracht om voor elkaar een doelgroep te kiezen. De doelgroep moeten wij weer overhalen om op vakantie te komen naar Berlijn. We moesten de volgende opdrachten uitwerken: – Een poster – Een magazine

Mijn doelgroep: Vriendinnen

Waar houden ze van:
Shoppen, cultuur opdoen en uit eten gaan.

Leeftijd van de vriendinnen:
Tussen de 25 en 35 jaar oud.

Welke stijl spreekt hun aan:
Ze houden van neutrale kleuren, vinden marmer elementen top en van zwart-witte foto’s.

Ontwerpen

Brainstormen

Bloem associatie

Ketting associatie

Samen afspreken – planning – afspraak – uit eten – geld verdelen – pizza – frisdranken – bar – dansen – feest – muziek – zingen – microfoon – karaoke – slechte stem – bon – weggestuurd – buiten – avond – regen – paraplu – plassen water – springen – trampoline – vallen – wonden – pleister – genezen – meeste uit je leven halen – durven – bungee dumpen – parachute – ballonvaart – mand – cadeau’s – blij – knuffel

Problem Reversal

Wat heb ik hier gedaan?

Bloem associatie
Dankzij de Bloemassociatie kon ik zien wat vriendinnen samen graag doen, hoe ze elkaar leren kennen en wat ze met elkaar delen.

Ketting associatie
We kregen 1 minuut om zoveel mogelijk kettingwoorden te bedenken. Hierdoor kon ik een dag voor de vriendinnen inzien.

Problem reversal
Hier ging het om via een andere hoek de opdracht te bekijken. Met vriendinnen denk je gelijk aan om wat leuks samen te doen. Met deze opdracht bedacht ik situaties waar het alleen maar mis kan gaan met vriendinnen.

Schetsen concepten

Top 3 poster schetsen

Schetsen voor pagina lay-outs

Logo schetsen

Wat heb ik hier gedaan?

Tijdens de lessen maar ook na school schetste ik ideeën voor de poster en magazine. Dit zijn een aantal schetsen netter uitgewerkt om een beeld te geven hoe ik begon met werken.

De logo heb ik afgeleid van het logo: Be Berlin. Inplaatst van 1 persoon heb ik er twee vriendinnen van gemaakt.

Inspiratie

Rosegold magazine inhoudsopgave

We moesten in een korte periode een poster en magazine ontwerpen. Om deze reden heb ik mij gefocussed op deze magazine die mij inspireerde. Het is vrouwelijk en volwassen tegelijk wat goed past bij mijn doelgroep.

Rosegold magazine pagina’s

De pagina’s van het magazine waren creatief opgebouwd en hadden verschillende lay-outs. Hierdoor werd ik geinspireerd om niet aan 1 stijl te houden maar dat ik ook kan varieren en herkenbaar kan blijven ontwerpen.

Zwart wit foto’s met kleur

Bij de Rosegold magazine zijn er zwart wit foto’s gebruikt. Ik wilde het wat anders doen maar vond het zwart witte bij mijn magazine beter passen. Ik keek daarom naar inspiratie op hoe je alsnog wat kleur kan toevoegen aan je zwart wit foto’s.

De koppen zijn van het lettertype: Didot

De body teksten zijn: Open sans

Lettertype

Ik keek naar verschillende lettertype combinaties. De combinatie van Didot en open sans spreekt voor mij voor de doelgroep het meeste aan. Het was volwassen en leesbaar tegelijk.

Meer van mijn werk