Asiye Designs

Selamun aleykum!

Asiye Designs

In de familie ben ik de creatieveling. Van mij kon je als kind verwachten dat ik zat te tekenen of knutselen. Mijn droom was dan ook dat ik later een creatieve baan heb waar ik de baas ben. Dit heb ik immers wel bereikt! Zelf ben ik een Visual designer die let op de User Experience. Als freelancer krijg ik vooral UI (User Interface) opdrachten en werk steeds meer out of the box. Ik vind het heel fijn om zelf mijn dagen in te plannen en gestructureerd te werken. Hierdoor kan ik tijd vrij maken voor mijn andere hobby’s: video’s maken en flat design illustraties ontwerpen. Op mijn social media zie je hier meer van terug!

Studie

Ik heb gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam voor de opleiding  Communication and Multimedia Design. Dit was een opleiding wat ik met veel plezier heb gevolgd! De lessen werden op een andere manier gegeven dan bij andere opleidingen, de opdrachten waren meer praktijkgericht en ik kon hier écht mijn creativiteit in kwijt.

De richting die ik koos was Visual Designer met extra vakken in User Experience Design. Ik wilde mooie digitale ontwerpen maken die ook gebruiksvriendelijk zijn voor de eindgebruiker. 

Stages

Na mijn eerste jaar van CMD ging ik in de zomer stage lopen bij Micheal Holtermann. Hij leerde mij meer over basis design principes en hoe ik websites in WordPress kan maken. Sindsdien heb ik mijzelf veel bijgeleerd en ben hem dankbaar voor zijn begeleiding.

Bij TOG had ik mijn korte stage gelopen. Hier heb ik enorm veel geleerd over design, kleuren, ontwerpen, met klanten communiceren en websites maken in WordPress. TOG of ook wel Medical Digitals  gaf mij vertrouwen en dat ik voor een periode zelfstandig kon werken. Het liefst had ik mijn lange stage bij TOG gedaan want ik weet dat ik daar nog meer had kunnen leren!

ZZP’er

Gelijk nadat ik mijn opleiding had afgerond kreeg ik al opdrachten binnen, maar was ik nog geen officiële zzp’er. Mijn doel was eerst om ervaring op te doen voordat ik als zelfstandige ging werken. Omdat ik de opdrachten kreeg heb ik wel besloten om mij in te schrijven bij de KvK. Ik werk sinds oktober 2019 nog steeds als freelancer! Ik vind het leuk om verschillende soorten opdrachten te maken en zelf te bepalen hoe ik te werk ga. In 2020 wilde ik wel een bijbaan. Ik werd aangenomen bij Change Inc en heb hier een half jaar kunnen werken. Iedereen was collegiaal en vriendelijk! Maar het werk paste niet bij mij. Vandaar dat ik weer verder ben gaan werken als freelancer.  Ik maak websites, branding en grafische ontwerpen voor verschillende branches.

Bijen?

Misschien denk je: waarom zie ik hier allemaal bijen? Simpel! Bijen werken goed samen en maken de heerlijkste honing.  Dit is ook hoe ik wil werken met mijn klanten: samenwerken voor een prachtig eindresultaat! Een website maken is niet alleen aan mij, maar ook aan de opdrachtgever. Ik kan de mooiste website maken en het klopt niet met wie jij als bedrijf bent of de diensten die je levert. 

Om deze redenen heb ik ze in mijn branding verwerkt. Want zeg nou zelf, hoe herkenbaar is mijn website voor je geworden? De kleuren, patronen en bijen zie je ook terug in mijn social media kanalen. Als je vanaf nu deze combinaties tegenkomt, dan zal je denken: “Hey, dat is van Asiye Designs!”

Islam

Wist je dat de bij zo belangrijk is in de islam dat een hele Surah (je kan dit zien als een hoofdstuk) vernoemd is naar de bij? In Surah An-Nahl (De Bijen) staat het volgende:
وَأَوْحَىٰ رَبُّكَ إِلَى ٱلنَّحْلِ أَنِ ٱتَّخِذِى مِنَ ٱلْجِبَالِ بُيُوتًا وَمِنَ ٱلشَّجَرِ وَمِمَّا يَعْرِشُونَ

16:68
And your Lord inspired the bees: “Make ˹your˺ homes in the mountains, the trees, and in what people construct,

ثُمَّ كُلِى مِن كُلِّ ٱلثَّمَرَٰتِ فَٱسْلُكِى سُبُلَ رَبِّكِ ذُلُلًا ۚ يَخْرُجُ مِنۢ بُطُونِهَا شَرَابٌ مُّخْتَلِفٌ أَلْوَٰنُهُۥ فِيهِ شِفَآءٌ لِّلنَّاسِ ۗ إِنَّ فِى ذَٰلِكَ لَـَٔايَةً لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ

16:69
and feed from ˹the flower of˺ any fruit ˹you please˺ and follow the ways your Lord has made easy for you.” From their bellies comes forth liquid of varying colours, in which there is healing for people. Surely in this is a sign for those who reflect.

Van de paar feiten die ik net heb geschreven is wel duidelijk hoe belangrijk de bij is voor ons allemaal. Maar zouden de mensen 1400 jaar geleden nou weten dat de honing zoveel ziektes kan genezen? Dat de bijen niet alleen in korven leven maar ook in de grond, steen en hout? Dat ze meer dan 1 maag hebben? Dat als je de originele tekst in de Quran leest en de betekenis per woord onderzoekt hele tijd naar “zij” wordt gerefereerd? Want het is niet zo heel lang geleden dat wetenschappers erachter zijn gekomen dat de vrouwen de korven bouwen, pollen verzamelen en honing maakt. Mijn geloof is belangrijk voor mij en telkens als ik iets leer heb ik meer antwoorden dan vragen. Ik ben blij dat ik mijn huisstijl aan zo’n sterk insect heb kunnen koppelen die onmisbaar is in onze wereld!

Mijn bijen

Heb je opgemerkt dat ik 4 bijen heb met ieder hun eigen ontwerp? Ze zijn allemaal uniek en hebben een eigen persoonlijkheid en taak! Hieronder lees je meer over deze harde werkers:

Naam:
Hazzan
Geboortedatum:
2 september – Maagd
Taak:
Houdt overzicht Controleert de website Geeft les aan
andere bijen
Karakter:
Nieuwsgierig, realistisch en te eerlijk
Favoriete bloem:
Dahlia
Naam:
Zteve
Geboortedatum:
6 mei – Stier
Taak:
Houdt de blog bij Controleert teksten
Plaatst de blog op platformen
Karakter:
Scherpzinnig, grappig en lui
Favoriete bloem:
Tulpen
Naam:
Daizzy
Geboortedatum:
18 oktober – Weegschaal
Taak:
Verzamelt content voor de platformen
Plaatst de content op de juiste plek
Plant alles in
Karakter:
Optimistisch, behulpzaam en stil
Favoriete bloem:
Madelief (daisy)
Naam:
Yazzmine
Geboortedatum:
29 juni – Kreeft
Taak:
Houdt social media bij Reageert op vragen
Zorgt voor content engagement Let op de analytics
Karakter:
Vriendelijk, sociaal en gevoelig
Favoriete bloem:
Jasmijn

Wil je samenwerken of heb je
een vraag? Stuur het mij toe!

Stuur mij een bericht via info@asiyedesigns.nl of neem contact met mij op via het contactformulier!